U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Lycabettustheater Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Lycabettustheater Athene

De Lykavittós is in Athene een unieke plaats waar u kunt genieten van de prachtige uitzichten die de stad te bieden heeft. Maar op deze heuvel kunt u niet enkel Athene en zijn omgeving bewonderen, maar kan u nog zoveel meer doen. Op sommige dagen worden er in het Lycabettus Theater voorstellingen gehouden door toneelgroepen.

Vroeger werd het Lycabettus Theater veel meer gebruikt in verhouding tot nu, toen heerste er een heel andere cultuur dan nu. Voor de inwoners van Athene was het theater een plaats waar ze even konden ontsnappen aan de stress van het dagdagelijkse leven. Voor de kinderen en de vrouwen waren er vaak toneelvoorstellingen die gingen over het dagelijkse leven, voor de mannen vonden er op bepaalde tijdstippen soms gevechten plaats.

Het Lycabettus Theater is net zoals de meeste theaters een halve cirkel waarbij de buiging van het gebouw de zitplaatsen zijn waar het publiek de toneelvoorstellingen kan bekijken. Het theater werd gebouwd tegen een heuvel zodat het mogelijk was de tribune te laten steunen op de helling van de heuvel. Een extra voordeel hierbij is de enorme akoestiek die verkregen wordt door de vorm van het theater.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Lycabettustheater Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene