U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » London Eye
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

London Eye

London Eye is een reusachtig reuzenrad aan de Thames in Londen. Het 135m hoge en 1700 ton zware reuzenrad werd in opdracht van Britsish Airways gebouwd in 1999 en was toen het grootste reuzenrad ter wereld. Nu is de Singapore Flyer met 165m het grootste reuzenrad.

London Eye werd gebouwd ter ere van de millenniumwisseling, daarom wordt de attractie ook wel het Millennium Wheel genoemd. Op 31 december 1999 werd het London Eye geopend door de toenmalige Britse premier Tony Blair. Om technische redenen was het rad echter pas toegankelijk voor het publiek vanaf maart 2000. Sinds de opening wordt her reuzenrad gerund door de Tussauds Group en gesponsord door British Airways.

Het reuzenrad werd ontworpen door een zeskoppig team van architecten en gebouwd in verschillende delen van Europa. Zo werden de poten en de grote velg ontworpen in Nederland, de 62 cabines in Frankrijk, het glaswerk in Italië en de middenas in Tsjechië. Vanuit het reuzenrad heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad. Een ritje duurt een half uur en het rad draait zo traag dat het niet eens hoeft stilgezet te worden om in en uit te stappen. Bekijk zeker ook de London Eye 4D Experience, in deze 3D-film worden foto’s en video’s van London mooi weergegeven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'London Eye'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen