U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Little Italy New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Little Italy New York

Als u New York City plant te bezoeken is het een echte aanrader om dit in de maand september te doen, want dan valt er heel wat leuks te beleven in Little Italy. Dit is een klein deeltje van de grote stad, waar er sinds de Tweede Wereldoorlog veel mensen zijn komen wonen met Italiaanse roots. Tijdens de oorlog en na de oorlog hadden vele mensen in Italië alles verloren en daarom besloten er veel van hen om een nieuwe start te nemen in de Verenigde Staten.

Vroeger woonden er in dit deel van New York City veel mensen met Italiaanse roots, maar doorheen de jaren verhuisden die naar andere steden in de Verenigde Staten of bleven ze wel in dezelfde stad maar gingen ze in een ander deel van de stad wonen. Hierdoor werd Little Italy geleidelijk aan kleiner.

Toch is het heuse feest dat steeds in september plaatsvindt blijven bestaan. In september wordt er in Little Italy altijd het Feest van Sint Gennaro gevierd, dit is eigenlijk de grootste braderie van New York waar er jaarlijks allerlei kraampjes doorheen gans Little Italy staan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Little Italy New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York