U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Lingam Schrijn Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Lingam Schrijn Bangkok

Niet enkel zijn de inwoners van Bangkok heel gelovig, maar ze uiten dit ook op allerlei manieren naar de buitenwereld toe. In de westerse wereld worden er geen offers gebracht, maar in Bangkok gaat dit er helemaal anders aan toe. Vaak worden er bloemen gebracht naar de tempel of naar het schrijn.

In Bangkok zijn er niet enkel vele tempels te vinden, maar ook vrij veel bijzondere plaatsen waar er een schrijn staat. Deze plaatsen kunnen om uiteenlopende redenen zijn opgericht. Het Lingam schrijn is één van de vele in het centrum van Bangkok, het is niet gewijd aan een god maar aan een geest.

Als de plaatselijke bevolking de legende vertelt, gaat deze als volgt: er gaat al vele jaren de ronde dat er in de oude boom in de omgeving van het schrijn een geest aanwezig is. Deze geest doet dienst als een soort van beschermgeest voor vrouwen die op jonge leeftijd zwanger zijn en hierdoor extra kwetsbaar zijn. Het schrijn opgericht voor de geest Jao Mae is dan ook een belangrijke steun voor vele jonge vrouwen die zwanger zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Lingam Schrijn Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok