U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Oostende » Leopoldpark Oostende
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Leopoldpark Oostende

Het Leopoldpark is zonder twijfel een van de opvallendste bezienswaardigheden van Oostende. Het is een negentiende-eeuws park met tal van kunstwerken. Het Leopoldpark is gebaseerd op de Engelse parken die men in vele Britse steden terug kan vinden.

Het park of “Den hof” voor de Oostendenaren is gelegen in het centrum van de stad. Het park heeft een oppervlakte van vijf hectare. Het is in de eerste plaats een plek waar wandelaars even kunnen ontsnappen van de stadsdrukte en tot rust kunnen komen in de natuur. Het park werd ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs.

Het Leopoldpark heeft enkele opvallende kunstwerken zoals het Bloemenuurwerk, dat gebaseerd is op de Zwitserse modellen. Het uurwerk heeft 9 meter doorsnede en de klok komt uit de vroegere Sint-Pieterstoren. Ruim 15000 bloemen en planten versieren het uurwerk.

Een ander bekend kunstwerk is de Dikke Matille. Een bronzen beeld van een dikke, naakte vrouw die symbool staat voor de zee. De Dikke Matille werd gemaakt door Georges Grard in 1954 en stond oorspronkelijk aan het Kursaal. Ook de beelden van Leo Copers zijn erg apart. Het zijn vier bronzen beeldenkoppen in het meertje die staan voor Rechtspraak, Rechtvaardigheid, Geschiedenis en Welsprekendheid.

De wandelaars vinden tussen de vele andere kunstwerken ook eerbetonen aan James Ensor en Justin Malfeyt. Het Leopoldpark is een must voor al wie Oostende bezoekt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Leopoldpark Oostende'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Oostende » Meer bezienswaardigheden in Oostende » Alles over Oostende