U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Leidseplein Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Leidseplein Amsterdam

Het Leidseplein is een gebied in Amsterdam die bekend is voor zijn uitgaansbuurten. Niet enkel zijn er veel gezellige cafeetjes en restaurantjes, maar ook de Stadsschouwburg van Amsterdam is terug te vinden op dit plein. Vooral tijdens de zomer is het plein een gezellige drukke plaats waar iedereen kan bekomen van de drukte van de stad. Doorheen het jaar zijn er verschillende events op het plein, georganiseerd door de stad of door plaatselijke winkels.

Niet enkel tijdens de zomer, maar ook tijdens de winter is het altijd een gezellige drukte op het Leidseplein, want dan wordt er een schaatsbaan aangelegd met sfeervolle lichtjes. Naast de vele restaurants en cafeetjes kunnen mensen genieten van theater door naar de Stadsschouwburg te gaan van Amsterdam. Wie van een gezellige drukte houdt kan tijdens de viering van Koningsdag of bijvoorbeeld grote voetbalwedstrijden naar het Leidseplein afzakken.

Het plein dateert van toen de grachtengordel van Amsterdam werd aangelegd en heeft daarmee heel wat geschiedenis te bieden. Op het Leidseplein zijn er meestal schilders en straatartiesten te vinden die altijd voor entertainment zorgen, de schilders vragen vaak om een portret te maken. Doordat de bekende coffeeshop The Bulldog te vinden is op het Leidseplein valt er altijd wel iets te beleven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Leidseplein Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam