U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Millau » Le Viaduc de Millau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Le Viaduc de Millau

Het Viaduct van Millau verbindt een aantal steden die gelegen zijn in het zuiden met Clermont-Ferrand in het noorden. Toen het viaduct er nog niet was, moest iedereen een grote omweg maken langs Toulouse of langs Lyon.  Eind 2004 was het viaduct voltooid en werd het plechtig geopend in het bijzijn van Jacques Chirac, daarmee kwam er een nieuwe brug op de nummer 1 van hoogste brug ter wereld.

De architect Norman Foster was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de brug samen met Michel Virloguex. Bij het ontwerpen van de construct van het Viaduct van Millau trachten ze zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving van de brug, men wou dat het eind resultaat goed geïntegreerd kon worden met de natuur. De bouwfirma die verantwoordelijk was voor de bouw en de verdere afwerking van de brug was vroeger ook bouwer van de Eiffeltoren.

Het is de bedoeling dat de brug ongeveer een 120 jaar zou moeten kunnen bestaan, zonder vervangen te moeten worden door een nieuwe brug. Als u een reis plant naar het zuiden van Frankrijk zal u ongetwijfeld het Viaduct van Millau kruisen, waarbij u een mooi uitzicht krijgt bij goed weer.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Le Viaduc de Millau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Millau » Meer bezienswaardigheden in Millau » Alles over Millau