U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Rivière-sur-Tarn » Le Château de Peyrelade Rivière-sur-Tarn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Le Château de Peyrelade Rivière-sur-Tarn

Het Château de Peyrelade staat op een brede rots, maar werd jammer genoeg bijna helemaal verwoest in de 16de eeuw. Hierna werd in opdracht van Richelieu het kasteel volledig ontmanteld. Richelieu was een belangrijk edelman die naast het drijven van handel ook een geestelijke was. Hij werd eerst benoemd tot kardinaal om vervolgens de eerste minister te worden van de toenmalige koning.

Het Kasteel van Peyrelade is gelegen in Rivière-sur-Tarn en kreeg zijn naam door het feit dat het op een brede rots is gelegen. Peira Lada betekent dan ook in het Occitaans letterlijk brede rots. Nadat het kasteel werd verwoest, werd het niet meer gerestaureerd. Op het einde van het bestaan van het kasteel kreeg het zware gevechten en belegeringen te verduren die er voor hebben gezorgd dat er bijna niets meer overbleef van het kasteel.

Bij opgravingen bij de ruïnes van het Kasteel van Peyrelade ontdekte men voorwerpen en muurschilderingen die er op wijzen dat dit gebied zelfs bewoond was in de prehistorie. Aan de hand van de ruïnes van het kasteel kunt u zich als bezoeker nog goed voorstellen hoe het kasteel er uitgezien moet hebben in zijn gloriejaren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Le Château de Peyrelade Rivière-sur-Tarn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden