U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Bilzen-Rijkhoven » Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen-Rijkhoven
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen-Rijkhoven

Alden-Biezen is een oude landcommanderij met een boeiende geschiedenis. Deze landcommanderij was ooit gebouwd door de Duitse ridderorde.

In de loop der jaren is het complex mooi gerestaureerd, waardoor je er nog echt de geschiedenis kan opsnuiven. In 1971 heerste er namelijk een brand, waardoor er veel verwoest werd. Opknapping was dus wel degelijk nodig nadien. Dankzij het feit dat de Belgische staat dit mooie complex toen aankocht, is dit ook prachtig gelukt!

Je kan tegenwoordig bijna het hele domein verkennen, zoals ook de mooie Franse tuin. Ook kom je langs het appartement van de vroegere landcommandeur, waar alles nog authentiek is. In de kerk op het domein kan je nog geregeld naar orgelconcerten.

Tegenwoordig is de oude landcommanderij met andere woorden een prachtige erfgoedsite en cultuurcentrum geworden, die door iedereen bezocht kan worden.  Het domein is het hele jaar door geopend en het is gratis te betreden. Enkel voor een bezoekje aan de prachtige Franse tuin dien je een kleine bijdrage te betalen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen-Rijkhoven'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden