U bent hier: Bezienswaardigheden » Argentinie » Buenos Aires » La Recoleta Buenos Aires
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Recoleta Buenos Aires

Het kerkhof La Recoleta is zonder twijfel een van de opvallendste bezienswaardigheden van de Argentijnse hoofdstad. Het is gelegen in een rijke wijk van Buenos Aires en het staat bekend om zijn fraaie architectuur en als begraafplaats van enkele beroemde Argentijnen.

La Recoleta was oorspronkelijk een klooster buiten de stad. In de achttiende eeuw vestigden de monniken van de Orde van de Recoletos zich op die plaats. In de negentiende eeuw vertrokken de monniken en werd La Recoleta het eerste publieke kerkhof van de stad. Op het einde van de negentiende eeuw kwamen tal van rijke burgers in de buurt van het kerkhof wonen om te ontsnappen aan de gele koorts, die de stad toen teisterde. Het werd al snel het exclusieve kerkhof voor de rijkere klasse. De Italiaanse architect Buschiazzo gaf het kerkhof een modern en monumentaal karakter dat alle bouwstijlen van de stad verenigde.

Vandaag is het de laatste rustplaats van rijke en beroemde Argentijnen en dat is te merken aan de schitterende graftombes. De bekendste persoon op het kerkhof is zonder twijfel Eva Péron, de First lady van de Argentijnse president Juan Péron tussen 1947 en 1952. Evita is zowel een musical als een film die bij velen een belletje doet rinkelen. Haar graf lokt jaarlijks duizenden toeristen naar La Recoleta.

1 reactie op “La Recoleta Buenos Aires”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

van kerckhoven marcel zei:

over +/- 5 jaar geweest zeer zeer prachtig zeker een aanrader

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Recoleta Buenos Aires'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden