U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » La Rambla Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Rambla Barcelona

La Rambla is de bekendste straat van Barcelona. Het is de boulevard die de Plaça de Catalunya verbindt met de haven. La Rambla doorkruist het oude stadscentrum en men komt er tal van interessante gebouwen tegen op weg naar de haven.

Zo is er het theater Liceu, een fraaioperagebouw dat dateert uit de negentiende eeuw en waar nu nog steeds tal van voorstellingen worden georganiseerd. Ook La Boqueria is een bekende bezienswaardigheid langs La Rambla. Het is een typische overdekte markt met tal van streekspecialiteiten. Het mooiste stukje La Rambla is wellicht de Plaça Reial. Een fraai plein dat vooral opvalt door zijn straatlantaarns. Het plein is ontworpen door Antonio Gaudi, die ook de Sagrada Familia en tal van andere bouwwerken in Barcelona op zijn palmares heeft staan.

Voor het overige is La Rambla ook de plaats bij uitstek waar toeristen een hapje kunnen eten. De drukst bezochte restaurants liggen langs de boulevard. Zoals het een stad aan zee betaamt zijn de gerechten met vis en zeevruchten de populairste. Een andere aanrader is de Tarantos, nabij Plaça Reial. Wie houdt van een echte flamencovoorstelling in een authentieke sfeer en voor een zacht prijsje, moet er zeker eens naartoe.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Rambla Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona