U bent hier: Bezienswaardigheden » Chili » Santiago de Chile » La Moneda Santiago de Chile
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Moneda Santiago de Chile

Het Palacio de La Moneda is de belangrijkste bezienswaardigheid van de Chileense hoofdstad. Het is het regeringspaleis en een van de symbolen van het moderne democratische Chili. Het is ook het voornaamste overblijfsel van de koloniale tijd.

La Moneda is al jaren de ambtswoning van de Chileense president. Het werd gebouwd op het einde van de achttiende eeuw, ten tijde van het koloniale Chili. In 1805 werd het paleis al in gebruik genomen nog voor het helemaal afgewerkt was. Het gebouw is opgetrokken in een neoclassicistische stijl. Het ontwerp kwam van de hand van de Italiaanse architect Joaquin Toesca, die ook de hoofdkathedraal van Santiago de Chile op zijn palmares heeft.

Aanvankelijk was La Moneda de plaats waar de officiële Chileense munten werden geslagen, dat zou meer dan honderd jaar zo blijven. Vanaf 1845 werd het ook de thuis van president Manuel Bulnes. In 1973 speelde het paleis een belangrijke rol tijdens de militaire staatsgreep van Generaal Pinochet. La Moneda werd gedeeltelijk gebombardeerd en de beroemde president Salvador Allende pleegde er zelfmoord tijdens de belegering.

Een toeristische attractie aan het paleis is de traditionele wissel van de wacht om 10 uur ‘s morgens. La Moneda heeft daarmee het voorbeeld overgenomen van verschillende Europese paleizen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Moneda Santiago de Chile'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden