U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Tenerife » La Laguna Tenerife
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Laguna Tenerife

San Cristóbal de La Laguna wordt meestal gewoon La Laguna genoemd omdat dit veel korter is en makkelijker te hanteren is voor de toeristen. De stad mag zich tot één van de grootste steden rekenen op Tenerife, de belangrijkste stad bij uitstek is Santa Cruz. La Laguna ligt in de nabije omgeving van deze stad.

Oorspronkelijk was eigenlijk La Laguna de grootste stad van het eiland, het was zelfs zo dat op het einde van de middeleeuwen de stad werd uitgeroepen tot de hoofdstad van het eiland. Later in de geschiedenis kwam hier echter verandering in en werd Santa Cruz de belangrijkste stad van Tenerife.

Als u La Laguna schikt te bezoeken zal het u direct opvallen dat dit de enige stad is op het eiland waar er een kathedraal is gebouwd. Dit valt te verklaren door het feit dat het Bisdom van Tenerife zich heeft gevestigd in de omgeving van de kathedraal. Het religieus gebouw onderging in de loop der jaren verschillende renovatiewerken en veranderingswerken. Indien u voorbij de kathedraal van La Laguna zou wandelen zult u merken dat de voorgevel vrij recent is.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Laguna Tenerife'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Tenerife » Meer bezienswaardigheden in Tenerife » Alles over Tenerife