U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Lanzarote » La Geria Lanzarote
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Geria Lanzarote

Op het eiland Lanzarote vindt u unieke landschappen, la Geria is één van de landschappen die beschikt over een aantal speciale eigenschappen. Over het algemeen is het op het eiland vrij droog het hele jaar door, wat wil zeggen dat het uiterst moeilijk is om een vruchtbare grond te krijgen. Maar daar heeft de bevolking van het eiland een oplossing op gevonden, men is zich namelijk beginnen bezighouden met dryfarming.

Als u plant naar Lanzarote te trekken, dan is het een echte aanrader even een tussenstop te maken in het Geria gebied tijdens uw verblijf op het eiland. De techniek dryfarming is vrij uniek, hierbij wordt er een kuil gegraven in de grond waarin er een heel dun laagje van lavagruis wordt gelegd. Vervolgens neemt moeder natuur het over en neemt het gruis van zelf water op uit de lucht, het water kan dan opgenomen worden door de planten.

Als u met de auto door het Geria gebied rijdt zult u veel van deze wijngaarden zien, waarbij de techniek dryfarming gebruikt  wordt. Het hele landschap is gevuld met lange velden die voorzien zijn van kleine kuiltjes waar de druivenstruiken in gepland worden en muurtjes omheen de druivenstruiken gebouwd ter bescherming voor de wind.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Geria Lanzarote'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Lanzarote » Meer bezienswaardigheden in Lanzarote » Alles over Lanzarote