U bent hier: Bezienswaardigheden » Colombia » Bogota » La Catedral de Sal de Zipaquira Bogota
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Catedral de Sal de Zipaquira Bogota

Op een steenworp van de Colombiaanse hoofdstad bevindt zich La Catedral de Sal de Zipaquira of de Zoutkathedraal van Zipaquira. Het is een van de meest hallucinante werken die ooit door mensenhanden zijn gemaakt. De Zoutkathedraal wordt algemeen beschouwd als een wereldwonder.

Zoals de naam doet vermoeden, is de Zoutkathedraal gemaakt uit zout. De kerk is ondergronds uitgehouwen in een vroegere zoutmijn, die al gebruikt werd in de derde eeuw voor onze tijdrekening door de Muisca-indianen. Aanvankelijk werd er in het begin van de twintigste eeuw gewoon een kapel uitgehouwen in de zoutmassa, maar in 1950 werd een eerste grote kerk gebeiteld. Die bleek na verloop van tijd niet veilig genoeg te zijn en dus werd er vanaf 1990 aan de huidige kathedraal gewerkt. In 1995 werd de Zoutkathedraal officieel ingewijd.

In de zoutmijn treft men aan de ingang een volledige kruisweg met 14 kapellen aan. De eigenlijke kerk is onderverdeeld in drie gewelven, die staan voor de geboorte, het leven en de dood van Jezus. De Zoutkathedraal bevat tal van kunstwerken die in het zout zijn uitgehakt. Het meest opvallende is een kopie van De Schepping van Adam van Michelangelo, waarvan het origineel zich bevindt in de Sixtijnse kapel. De kerk wordt ook effectief gebruikt voor vieringen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Catedral de Sal de Zipaquira Bogota'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden