U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Tenerife » La Caleta Tenerife
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Caleta Tenerife

La Caleta is een dorpje dat gelegen is in het zuidelijke deel van Tenerife, de huizen en gebouwen hebben er nog hun authentieke uitstraling. Dit maakt het dan ook de moeite waard om een dagje af te zakken naar dit gezellige dorp.

Toen men lang gelegen begon met de bouw van het dorp, moest men om een kleine baai heen bouwen om het dorp te kunnen voltooien. De baai ligt er nog steeds en wanneer u gaat wandelen langs de kustlijn kunt u ter hoogte van de baai een muur zien waartegen de golven regelmatig inbeuken. Als u eventjes rustig blijft zitten ter hoogte van dit punt kunt u op bepaalde dagen als de zee iets minder kalm is de golven goed horen inbeuken op de muur.

De inwoners van la Caleta zijn net zoals de rest van de bevolking van Tenerife verzot op vis, dit is dan ook duidelijk te zien aan de menukaarten van de restaurants in het dorp. De vis die er gegrild is, wordt dagelijks vers gevangen door de vissers van het dorp. Het aantal vissers is sterk afgenomen, maar toch zijn er nog inwoners die dagelijks uitvaren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Caleta Tenerife'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Tenerife » Meer bezienswaardigheden in Tenerife » Alles over Tenerife