U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Générargues » La Bambouseraie de Prafrance Générargues
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

La Bambouseraie de Prafrance Générargues

Een botanische tuin wordt vaak een plantentuin genoemd, La Bambouseraie de Prafrance is zo een tuin. Vroeger werden deze tuinen aangelegd om geneeskrachtige kruiden in te kweken of om fruitbomen te plaatsen. Tegenwoordig worden zulke tuinen voornamelijk gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden, nog een reden te meer om deze botanische tuin te bezoeken.

In La Bambouseraie de Prafrance staan er niet enkel prachtexemplaren van planten maar ook planten en kruiden die heel zeldzaam zijn geworden. De tuin is in handen van een privé stichting en ligt op een groot stuk grond, hun specialisatie is bamboe. In de tuin kunt u dan ook heel uiteenlopende soorten bamboe zien, sommige van de soorten zijn zelfs eetbaar voor de mens en zijn heel gezond.

Naast hun oude bamboe collectie die er staat sinds 1856 hebben ze ook een ruim aanbod van specerijen en andere kruiden. Nadat La Bambouseraie de Prafrance was opgericht door Eugène Mazel werd de tuin verschillende malen verkocht aan eigenaars, deze hebben allemaal de specialisatie van de tuin proberen behouden en hebben voort gedaan met het kweken van vele soorten bamboe.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'La Bambouseraie de Prafrance Générargues'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden