U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Gent » Kunsthal Sint-Pietersabdij Gent
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kunsthal Sint-Pietersabdij Gent

De kunsthal van de Sint-Pietersabdij mag zich tot één van de topmonumenten rekenen van de stad Gent. De abdij is gelegen aan de Blandijnberg in Gent en vertelt het verhaal van de abdij aan de hand van een film. Hier komt u als bezoeker meer te weten over de geschiedenis van de abdij. Een klein deel van de abdij werd gebouwd tijdens de middeleeuwen en later werden de andere delen van het complex gebouwd.

De Sint-Pietersabdij was vroeger een rijke abdij, nadat een graaf veel van zijn bezittingen schonk. Deze glorietijd valt nog steeds te zien aan de vertrekken van de abdij. De rondleiding is interactief, zodat de bezoekers een totaalervaring kunnen hebben en kunnen beleven hoe het was om in een abdij te leven. Naast de rondleiding zijn er geregeld interessante tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen.

De Sint-Pietersabdij heeft behalve een kunsthal ook een tuin met een wijngaard en een kruidentuin. De tuinen zijn vrij toegankelijk voor iedereen en zijn de ideale plaats om even weg te glippen van de drukte in de stad en dit te midden van een gezellige groene tuin. De abdij heeft naast kunst ook relieken en ander bezittingen in zijn collectie van kostbare voorwerpen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kunsthal Sint-Pietersabdij Gent'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Gent » Meer bezienswaardigheden in Gent » Alles over Gent