U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Koutoukigrot Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Koutoukigrot Athene

Grotten spreken al sinds mensenheugenis tot onze verbeelding, onze voorouders gebruikten de grotten vaak als woonplaats of als schuilplaats tegen wilde, gevaarlijke dieren of tegen de extreme weersomstandigheden. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er in de omgeving van Athene grotten gevonden werden waarin onze voorouder mogelijk hebben geleefd.

De Koutoukigrot is een prachtige creatie van de natuur die in de loop der jaren gevormd werd door de kracht van Moeder Natuur. Wanneer u de grot binnenwandelt, zal u stil worden van de magnifieke stalagmieten en stalactieten.

De grotten van Koutouki mogen zich tot de mooiste van Europa rekenen en moet u gewoon gezien hebben als u Athene plant te bezoeken. De grotten zijn nog niet zo lang geleden ontdekt, niet door onderzoekers of geologen, maar door een gewone herder die een geit verloren was. Het dier was per ongeluk door een gat in de grond in de grot van Koutouki terechtgekomen. Toen de herder op zoek ging naar zijn dier deed hij een bijzondere ontdekking tijdens zijn zoektocht. Vervolgens meldde hij zijn ontdekking direct aan onderzoekers die de grotten kwamen onderzoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Koutoukigrot Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene