U bent hier: Bezienswaardigheden » Marokko » Marrakesh » Koutoubia moskee Marrakesh
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Koutoubia moskee Marrakesh

De Koutoubia moskee is zonder twijfel de opvallendste bezienswaardigheid van Marrakesh. Het is de grootste moskee van de stad en een van de oudste.

De Koutoubia moskee werd opgetrokken in de twaalfde eeuw. Maar van de originele moskee is enkel de minaret nog overgebleven. In de negentiende eeuw werd de moskee immers volledig herbouwd omdat de oude moskee niet goed gericht was naar Mekka, wat verplicht is in de islam.

De moskee ontleende zijn naam aan al-Koutoubiyyin, wat in het Arabisch bibliothecaris betekent. Vroeger waren er tal van verkopers die hun manuscripten probeerden te verpatsen rondom de moskee.

De moskee valt vooral op door zijn minaret van 69 meter hoog. De minaret bestaat uit zes kamers die boven elkaar gebouwd zijn en een trap die alle ruimtes verbindt tot aan het balkon, waar de muezzin traditioneel oproept tot gebed.

De moskee heeft ook vier koperen globes, die oorspronkelijk van goud zouden geweest zijn. Een van de globes zou een cadeau geweest zijn van de vrouw van kalief Yaqub al-Mansur opdat ze maar 1 dag aan de ramadan zou moeten deelnemen.

De minaret van de Kotoubia stond model voor de Hassan Toren in Rabat en voor de Giralda in Sevilla. De Koutoubia wordt daarom ook beschouwd als een grote invloed op de Europese bouwkunst.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Koutoubia moskee Marrakesh'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden