U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Kortrijk » Kortrijk 1302
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kortrijk 1302

Kortrijk 1302 is een vrij recent museum. Hier kan je alles te weten komen over de Guldensporenslag. Verwacht geen klassiek (en misschien beetje saai museum).

Nee! Kortrijk 1302 is een hip, interactief museum waar veel gewerkt is met multimedia. Een museum van deze tijd dus! Het is trouwens niet alleen interessant voor kinderen, ook aan de kinderen is er aandacht besteedt. Ook zij moeten namelijk de geschiedenis van de Guldensporenslag zeker leren kennen.

In dit prachtige museum kan je van dichtbij maliënkolders, zwaarden en andere goederen zien en aanraken. Je maakt kennis met het leven van toen, op zo’n manier dat het lijkt alsof je er zelf deel van uitmaakt. Er staat tevens een gigantische maquette die je de geschiedenis van de Guldensporenslag verduidelijkt. Kortrijk 1302 is met andere woorden niet zomaar een museum, maar eerder een belevingscentrum.

Ga je binnenkort naar de Leiestreek? Dan moet je gewoon naar Kortrijk 1302. Ook voor schooluitstappen is het een leuk en leerrijk project. Een museum waar Kortrijk terecht erg fier op mag zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kortrijk 1302'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Kortrijk » Meer bezienswaardigheden in Kortrijk » Alles over Kortrijk