U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Kolonakiplein Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kolonakiplein Athene

Kolonaki Square of ook wel vrij vertaald het Kolonakiplein genoemd, heeft eigenlijk zijn naam niet zomaar zonder enige reden gekregen. Het plein kreeg zijn naam door de kleine kolom die nu nog steeds te zien is op het plein, de kolom ligt te midden van het plein. Als u op een kaart naar het Kolonakiplein zoekt zal het op sommige kaarten niet direct terug te vinden zijn. Dit omdat de officiële naam eigenlijk het Plateia Filikis Etaireias plein is.

Men kwam op de officiële naam door de Griekse onafhankelijkheid, hiermee wou men verwijzen naar de Friendly Society van Athene die jaren terug was opgekomen voor hun onafhankelijkheid. Voordat er hier een wijk was of het Kolonakiplein er lag, deed dit gebied dienst als park. Tot op het einde van de 19de eeuw was het een open gebied waar er enkel de kolom lag die nu nog steeds te zien is op het midden van het plein.

U kan het Kolonakiplein terugvinden op de kaart ten westen van Sofias Avenue, in de buurt liggen ook nog een aantal andere mooie straten zoals de Kapsali Street en de Patriarchou Ioakeim Street.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kolonakiplein Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene