U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » KMSKA – Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

KMSKA – Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Niet enkel Antwerpen heeft een museum van schone kunsten, nog andere steden hebben gelijkaardige musea, maar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten dat gelegen is te Antwerpen is één van de mooiste. Het staat dan ook op de nummer 1 van de Vlaamse Gemeenschap, die de beheerder is van het museum.

Het gebouw waar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten is ondergebracht staat er sinds 1890, Frans Van Dijk was één van de architecten die meewerkte aan het project en plannen begon te maken voor het bouwen voor 1884. In 1884 kon men de bouw van het museum aanvatten, na 6 jaar was het af en kon het bezocht worden door het grote publiek.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen heeft een heel uitzonderlijke collectie van artistieke schatten in zijn bezit, deze meeste van deze prachtstukken stammen af van tijdens de 16de en 17de eeuw. In het museum hangt er niet enkel kunst van Belgische kunstenaars, maar ook van Nederlands bekende schilderaars. Het museum probeerde vroeger ook hedendaagse werken van kunstenaars tentoon te stellen. De collectie bevat meer dan 13 000 meesterwerken die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bewonderen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'KMSKA – Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen