U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Kerameikos Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kerameikos Athene

De Kerameikos ligt in de buurt van de Agora en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de wagen. Een bezoek aan dit stuk van de stad Athene kan u gemakkelijk combineren met een uitstap naar de Akademeia, die net zoals de Agora ook gelegen is in de buurt van Kerameikos. Jammer genoeg blijft er niet meer zoveel over van de oorspronkelijke school die werd opgericht door Plato.

Volgens de inwoners van Athene en sommige geschriften van vroeger heeft de Kerameikos-buurt zijn naam te danken aan een zekere Keramos. Hij was de zoon van twee goden en werd zelf ook als een beschermgod gezien. De vroegere lokale bevolking geloofde dat Keramos de pottenbakkers bescherming gaf. Zelfs tot in de 20ste eeuw bleef dit stuk van de stad enorm belangrijk voor het maken van keramiek.

In dit deel van Athene werden er op het einde van de 19de eeuw opgravingen uitgevoerd door de archeologische dienst van Athene. Hierbij werden er een groot aantal grafmonumenten gevonden en andere archeologische vondsten die een duidelijker beeld geven over het leven van de oude Grieken. Het terrein van de archeologische vondsten is nog steeds te bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kerameikos Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene