U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Keizersgrachtkerk Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Keizersgrachtkerk Amsterdam

De Keizersgrachtkerk van Amsterdam, die deel uitmaakt van de Protestantse Kerk Amsterdam, is ook wel bekend onder de naam de dolerende kerk die verwijst naar de Nederduitse Gereformeerde Kerk. Deze scheurde zich af in 1886 van de toenmalige Nederlandse Hervormde Kerk en dit omdat ze er een andere mening op nahielden. Na dit meningsverschil hadden ze geen eigen kerkgebouwen meer en werd er besloten om 5 nieuwe kerken te bouwen waarvan de Keizersgracht er één is.

Het gebouw is een rijksmonument en behoort daarmee tot de 200 nieuwste rijksmonumenten, ze maakt deel uit van een serie van 5 kerken die gebouwd werden in de jaren 1888 – 1892. De kerk kreeg ondanks hevig protest toch een moderne restauratie in 1958, maar de neogotiek architectuur van vroeger is grotendeels behouden gebleven.

De Keizersgrachtkerk is nog de enige 5 van de kerken die in gebruik is voor concerten, tentoonstellingen, kerkdiensten en andere activiteiten. In de Tuinzaal van de kerk krijgen kunstenaars de gelegenheid hun werk te exposeren voor het publiek.

In tegenstelling tot de andere gereformeerde kerkgebouwen is de Keizersgrachtkerk niet somber ingericht maar valt deze eerder op door zijn kleurige en lichte bouw waarin zelfs Franse en Venetiaanse architecturale invloeden te zien zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Keizersgrachtkerk Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam