U bent hier: Bezienswaardigheden » Nieuw-Zeeland » Matakohe » Kauri Museum in Matakohe Nieuw-Zeeland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kauri Museum in Matakohe Nieuw-Zeeland

Het Kauri Museum bevindt zich een dorp aan de Westkust, namelijk Matakohe (Nieuw-Zeeland). Het museum, gelegen in het zuiden van het Waipoua Forest, bevat vele exposities die het verhaal vertellen van de periode waarin de vroege Europese kolonisten in dit gebied kaurihout en kaurigum ontrokken.

Het museum heeft meer dan 4000 vierkante meter tentoonstellingen, waaronder de grootste collectie kaurigum en de grootste collectie kaurimeubelen. Het bevat een model van een kaurihuis met meubelen uit de jaren 1900 en een uitgebreide collectie foto’s. Op de muren bevinden zich de contouren van enorme bomen, waaronder een 8,5 meter hoge boom. Het museum bevat ook werkmiddelen van een houtzagerij.

Het museum vertelt het verhaal vanuit de visie van een kolonist. Ze beschouwt de kaurigumindustrie als een belangrijk onderdeel van Nieuw-Zeeland. Het zegt weinig over de negatieve aspecten, zoals de impact op de lokale bevolking (de Maori). Het museum wekt daarentegen wel het bewustzijn op dat het overblijvende bos moet behouden worden. Ze doet dit aan de hand van foto’s gemaakt door de natuurbeschermer Stephen King, in samenwerking met Waipoua Forest Trust.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kauri Museum in Matakohe Nieuw-Zeeland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden