U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Kathedraal van Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kathedraal van Athene

De Grote Metropolitaan wordt door het merendeel van de toeristen de kathedraal van Athene genoemd. Toen de kathedraal werd gebouwd kreeg deze eigenlijk een andere naam dan de voorgaande, de officiële naam van de kathedraal is eigenlijk Verkondinging aan de Moeder Gods.

Het bouwen van de kathedraal kreeg in de 19de eeuw veel aandacht, dit was deels ook door het feit dat niemand minder dan Koning Otto de eerste steen heeft gelegd van de kathedraal. Hij en zijn vrouw Amalia van Oldenburg waren aanwezig bij het begin van het bouwen van de Atheense kathedraal.

Naast de grote kathedraal van het aartsbisdom Athene werd er enkele jaren na het voltooien van de Grote Metropolitaan een nieuwe functie gegeven aan de Kleine Metropolitaan. Deze laatste was de eerste kathedraal van Athene die terug gaat in de tijd tot in de 13de eeuw, hij deed na het bouwen van de grote kathedraal dienst als bib. Er wordt door de inwoners van Athene gezegd dat deze kathedraal één van de kleinste ter wereld is. Doordat het gebouw grotendeels uit marmer bestaat was het niet evident om te bouwen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kathedraal van Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene