U bent hier: Bezienswaardigheden » Nepal » Kathmandu » Kasthamandap Kathmandu
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasthamandap Kathmandu

De Kasthamandaptempel is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van de Nepalese hoofdstad. Het is een houten tempel, die in pagodestijl is opgetrokken en waaraan de stad Kathmandu zijn naam te danken heeft.

De Kasthamandap werd gebouwd in de zestiende eeuw in opdracht van koning Laxmi Narsingha Malla. De tempel is opgebouwd uit drie etages, die allemaal gemaakt zouden zijn uit het hout van een en dezelfde boomstam. Kasthamandap betekent letterlijk ‘houten onderdak’, terwijl Kathmandu dan weer ‘houten huis’ betekent. De Kasthamandap biedt onderdak aan het schrijn van Goraknath, een Nepalese heilige en een verschijningsvorm van Shiva, de god van de hindoes.

De Kasthamandap is de toeristische trekpleister bij uitstek van de stad. De tempel is vrij te bezoeken, men mag alleen geen foto’s nemen van het interieur. De Kasthamandap is ook de locatie voor een jaarlijkse ceremonie onder de bevolking waarbij iedereen de hele nacht opblijft en samenkomt in en rond de tempel om persoonlijke en legendarische verhalen te delen over de tempel. Die nacht worden er ook tal van lokale specialiteiten bereid, waar iedereen zich aan te goed kan doen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasthamandap Kathmandu'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden