U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Valkenburg » Kasteelruïne Valkenburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteelruïne Valkenburg

Hoog boven de rest van de omgeving van Valkenburg torent de Nederlands Kasteelruïne van Valkenburg. Deze kasteelruïne is de enige burcht in Nederland die zo hoog ligt in verhouding tot de rest van de omgeving. De burcht dateert van tijdens de 11de eeuw en heeft dus een rijke geschiedenis te delen met zijn bezoekers. Het bezoeken van deze ruïne is een must voor iedereen die Valkenburg aan de Geul bezoekt.

De binnenkant van de kasteelruïne omvat mooie stukken kunst en meubelen van vroeger. Een rondleiding of bezoek aan het kasteel van Valkenburg laat de bezoekers even de middeleeuwen bezoeken door rond te gaan in de ridderzaal of de artilleriekamer. Nu nog steeds zijn de vluchtgangen van de ridders van toen toegankelijk voor iedereen, deze gangen brengen de bezoekers naar de Fluweelengrot.

De ruïne van het kasteel van Valkenburg heeft heel wat dappere ridders gekend die jammer genoeg het leven gelaten hebben vroeger. 10 december 1672 was voor het kasteel de genadeslag, toen werd de opdracht gegeven het kasteel te verwoesten en te vernietigen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteelruïne Valkenburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Valkenburg » Meer bezienswaardigheden in Valkenburg » Alles over Valkenburg