U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Eisenach » Kasteel Wartburg Eisenach
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Wartburg Eisenach

Het kasteel Wartburg werd gesticht door een rijke graaf die later zijn woonst maakte van het kasteel. De graaf van Thüringen gaf de opdracht om een degelijk kasteel te bouwen, waarbij er de mogelijkheid werd opengehouden om het kasteel verder uit te kunnen breiden. Men voorzag dan ook deze mogelijkheid bij het ontwerpen van het gebouw.

De graaf van Thüringen kreeg nadat hij zijn intrek nam in het kasteel een zoon, deze zoon kreeg de naam Lodewijk I van Thüringen. De graaf van Thüringen zelf werd soms ook Lodewijk de Springer of Lodewijk van Schauenburg genoemd. Volgens geschriften die teruggevonden zijn, zou het kasteel van Wartburg voltooid geweest zijn in 1070. De zoon van Lodewijk I van Thüringen werd later de landgraaf van het kasteel en van de nabije omgeving, het was Keizer Lotharius III zelf die deze titel gaf aan de zoon van Lodewijk.

In de eeuwen daarna deden er zich een aantal belangrijke gebeurtenissen voor in het kasteel Wartburg, zo was er rond 1207 een groot zangtoernooi waarbij belangrijke mensen uit die tijd meededen en streden om de titel van beste zanger.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Wartburg Eisenach'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden