U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Amay » Kasteel van Jehay Amay
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel van Jehay Amay

Bij het bezoeken van het Kasteel van Jehay valt u direct de renaissancestijl op , het grootste gedeelte van het gebouw stamt af uit de 16de eeuw alhoewel de stichting van het kasteel enkele eeuwen ervoor gebeurde. Na de stichting had men tijdelijk niet voldoende rijkdom om het kasteel uit te breiden waardoor de plannen werden uitgesteld.

Voordat dat het Kasteel van Jehay er stond was er op dit gebied een Romeins kamp aanwezig waar er later restanten van terug zijn gevonden tijdens archeologische opgravingen. De muren van het kasteel maken deel uit van de dikke bescherming tegen de vijand en bestaan hoofdzakelijk uit bruine zandstenen kalksteen.

In het begin van de 16de eeuw kwam het Kasteel van Jehay in handen van de familie Mérode die het bevel gaf het kasteel verder af te werken en te vergroten, het geheel was af begin de 17de eeuw. In 1720 komt het kasteel nogmaals in handen van een andere eigenaar, Lambert van den Steen. Later wordt Lambert van den Steen graaf van het Kasteel van Jehay. Het kasteel bleef in het bezit van de familie van den Steen tot 1999, tegenwoordig is de provincie Luik de eigenaar van het kasteel.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel van Jehay Amay'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden