U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Montreux » Kasteel van Chillon Montreux
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel van Chillon Montreux

De opgravingen die werden uitgevoerd vanaf het einde van de 19E eeuw, bevestigde dat deze plaats bewoond werd sinds de Bronstijd. De opgravingen werden grotendeels uitgevoerd door de archeoloog Albert Naef.

Het kasteel van Chillon is het resultaat van een periode van meerdere eeuwen van renovaties, aanpassingen, restauraties, etc.

Het kasteel van Chillon werd gebouwd op een rotsachtig eiland, wat zowel een natuurlijke bescherming bood als een strategische locatie om de doorgang tussen Noord- en Zuid-Europa te controleren. Het kasteel van Chillon wordt gekenmerkt door drie perioden: de Savoy periode, de Berner periode en de Vaudois periode.

Het kasteel bestaat uit verscheidene plaatsen, kamers en zalen. Er zijn vier formele grote zalen in het kasteel van Chillon waarvan de ramen uitkijken op het prachtige meer van Genève. De Savoy familie hielden in deze kamers weelderige banketten. In het kasteel bevindt zich ook de Bernese kamer gekenmerkt door grote versieringen, een hemelbed, een eigen toilet en zelfs stromend water.  Daarnaast bestaat het kasteel uit een kapel met 14e eeuwse schilderijen. Het is één van de zeldzame religieuze gebouwen die ontsnapt is aan de Beeldenstorm.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel van Chillon Montreux'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden