U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Chambord » Kasteel van Chambord
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel van Chambord

Het Kasteel van Chambord vormt samen met een aantal andere kastelen de kastelen van de Loire. Langs de rivier de Loire staan er ongeveer 140 andere kastelen, net zoals het Kasteel van Chambord zijn de meeste van deze kastelen toegankelijk voor het publiek. Een aantal van deze kastelen hebben mooie tuinen die u zo even terug brengen naar de tijd toen de barokstijl populair was.

Het Kasteel van Chambord ontstond ergens in de 16de eeuw en deed toen dienst als jachtkasteel, dit wil zeggen dat gedurende een hele beperkte periode het kasteel bewoond werd. Tijdens de andere maanden van het jaar werd het kasteel nooit lang bewoond door de eigenaars.

In vergelijking tot de andere kastelen die gesitueerd zijn aan de Loire is het Kasteel van Chambord één van de grotere. Het kasteel ligt op een terrein van maar liefst 5500 hectare en wordt omgeven door een sterke muur van meer dan 30 kilometer lang. Ondanks zijn 440 kamers werd het enkel maar tijdens de jachtperiode bewoond door de eigenaars en de gasten die werden uitgenodigd om deel te nemen aan de jacht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel van Chambord'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden