U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Castelnaud -la-Chapelle » Kasteel van Castelnaud -la-Chapelle
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel van Castelnaud -la-Chapelle

Het Kasteel van Castelnaud is een kasteel met een rijke geschiedenis, door de eeuwen heen heeft het niet enkel kruistochten meegemaakt, maar ook de Honderdjarige Oorlog met Engeland.  Het kasteel ligt in de nabije omgeving van Sarlat, een stadje dat nog niet zolang geleden werd samengevoegd. Verder is er in de buurt van Sarlat een abdij die werd gebouwd honderden jaren terug en die eveneens ook de moeite waard is om te bezoeken.

Na de 15de eeuw kwam het kasteel in verval en werd het niet meer bewoond. Toen de Franse Revolutie aanbrak werd het even gebruikt als verdedigingslijn tegen de vijand, maar later tijdens de Franse Revolutie werd het Kasteel van Castelnaud verwoest. Nadat het kasteel verwoest werd, kwam er op het gebied geen nieuw landgoed.

Later werd er naast de overblijfselen van het kasteel een museum gebouwd waar er verschillende voorwerpen worden tentoongesteld uit de glorietijd van het Kasteel van Castelnaud. Als bezoeker van het museum krijgt u voorwerpen zoals katapulten, zwaarden en harnassen te zien die de ridders droegen om het kasteel te verdedigen tegen een aanval van de tegenpartij.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel van Castelnaud -la-Chapelle'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden