U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Bouillon » Kasteel van Bouillon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel van Bouillon

De Burcht van Bouillon is een imposant bouwwerk dat gebouwd is op een grote rots die uitzicht geeft over het hele stadje. Bij het bezoeken van het kasteel zal u dus als bezoeker bij goed weer een mooi uitzicht hebben over het stadje van Bouillon.

Volgens geschriften is het Kasteel van Bouillon de oudste vestiging van heel België die nog terug gaat in de tijd tot de feodale periode, dit betekent dan ook dat de burcht zich aan het lijst mag toevoegen van meest indrukwekkende burchten op Europese bodem. Rond het kasteel zijn er grote massieve muren gebouwd die naast de hoge rots nog eens moesten dienen als extra bescherming tegen de vijand. De muren werden als eerste gebouwd in de 8ste eeuw in opdracht van Godfried van Bouillon. Deze laatste was de aanvoerder van één van de eerste kruistochten in die tijd.

Nadat Godfried van Bouillon het kasteel verkocht omdat hij zijn tocht naar het Heilig Land moest kunnen financieren kwam het in handen van een andere heer die tijdens de oorlogen van Lodewijk XIV grote veranderingswerken liet uitvoeren aan de burcht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel van Bouillon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden