U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Bokrijk » Kasteel van Bokrijk
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel van Bokrijk

Het kasteel van Bokrijk is door de overheid geklasseerd als beschermd monument, het bevindt zich op het terrein van het Provenciaal Domein Bokrijk. Bij het bezoeken van het domein is het dan ook een absolute aanrader het kasteel van Bokrijk ook te gaan bezoeken. Het werd gebouwd in neorenaissancestijl en moest oorspronkelijk dienen als woonplaats voor een de rijke familie Maris. De familie kreeg jaren na het aankopen van het terrein financiële problemen en probeerde deze problemen bij te sturen door zelf een bedrijfje te beginnen waarbij het station van Bokrijk een grote rol speelde. Deze poging tot het redden van het terrein mocht jammer genoeg niet baten en men moest toch het terrein verkopen.

De volgende eigenaar van het kasteel van Bokrijk was de Graaf Ferdinand de Meeûs, 5 jaar na de aankoop van het kasteel was het gebouw voltooid en klaar om in gebruik te nemen. Kort na de Eerste Wereldoorlog kwam de Graaf te overlijden en werd het kasteel opgekocht door rijke Joodse makelaars.

Voor de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel van Bokrijk opgekocht door de Middenkredietkas waarbij het ontstaan van het Provinciaal Domein Bokrijk werd bekendgemaakt. Rond 2008 besloot men het kasteel opnieuw een renovatie te geven en een deel van het kasteel in te richten als vergaderruimte.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel van Bokrijk'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden