U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Deinze » Kasteel Ooidonk Deinze
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Ooidonk Deinze

Het kasteel van Ooidonk was niet altijd een kasteel, maar in het begin een boerderij die was gebouwd ergens in de 12de eeuw. Een aantal eeuwen later werd de boerderij verkocht en werd deze verder uitgebouwd tot een versterkte waterburcht. Na een inval werd de burcht bijna helemaal verwoest, in 1579 werd het gebouw voor een tweede maal verwoest, dit maal door een brand.

Nadat het gebouw voor de tweede maal verwoest was werd het terrein opgekocht door Maarten della Faille, het was in opdracht van hem dat het kasteel werd hersteld maar deze keer in renaissancestijl. Toen het kasteel voltooid was werd het gebruikt als voorpost om de vestiging van stad Gent te verdedigen in het geval er een aanval kwam.

Sinds 1944 is het kasteel van Ooidonk een beschermd monument geworden in opdracht van de overheid, bij het bezoeken van het kasteel kan u als bezoeker niet enkel het kasteel bezoeken maar ook rustig door de Franse tuinen kuieren of één van de vele openluchttentoonstellingen bezoeken, deze veranderen geregeld van onderwerp. Het kasteel is nog steeds in handen van een rijke familie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Ooidonk Deinze'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden