U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Hoensbroek » Kasteel Hoensbroek
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is gelegen in Zuid-Limburg en mag zich tot één van de grootste kastelen noemen van heel Nederland. Kastelen hebben vaak een goed gevulde geschiedenis waardoor er heel wat te bleven valt. Bij het kasteel van Hoensboek is dit dan ook niet anders, het kasteel heeft naast een heus museum nog heel wat andere vertrekken. In totaal kunnen de bezoekers meer dan 40 vertrekken bezoeken van het museum. Als u plant Zuid-Limburg te bezoeken in Nederland, is het aangeraden dat u het kasteel van Hoensbroek op de to do lijst zet.

Al meer dan zeven eeuwen staat het kasteel van Hoensbroek op dit terrein, in de loop der jaren had het verschillende functies, momenteel doet het dienst als museum. Maar ervoor moest het dienen als uitvalsbasis om de omgeving te verdedigen tegen de vijand, vroeger woonde er dan ook vaak iemand van adel in het kasteel. Bij een rondleiding doorheen het kasteel kan de bezoeker kijken en lezen zodat hij ook het verhaal van het kasteel leert.

Voordat het kasteel van Hoensbroek een museum werd, heeft het een hele tijd leeg gestaan. Na 1796 werd het eigenlijk niet meer bewoond en maar pas in 1920 werd het kasteel verkocht door de nakomelingen van de adellijke familie die vroeger het kasteel bewoonde.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Hoensbroek'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden