U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Rozendaal » Kasteel en Park Rosendael in Rozendaal
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel en Park Rosendael in Rozendaal

Gelegen in Rozendaal in Nederland ligt het grote landgoed Rosendael, enkel alleen al aan de naam weet u al een beetje hoe de mogelijke plaats kan noemen waar het kasteel ligt. Zowel in het kasteel als in het park zijn er verschillende bezienswaardigheden met elk hun verhaal die zeker en vast het ontdekken waard is.

In het kasteel van Rosendael zijn er heel wat schatten goed bewaard gebleven zodat u als bezoekers deze tijdens de rondleiding kunt bewonderen, in de collectie zitten er onder andere stukken zilver, porselein en meubels van vele jaren terug. In de tuin van het kasteel bevinden er zich een aantal bijgebouwen zoals bijvoorbeeld de oranjerie die het grootste is van Nederland. In de loop van de Tweede Wereldoorlog raakte dit bijgebouw beschadigd door de vijand en jammer genoeg moest men dit bijgebouw na de oorlog noodgedwongen afbreken. Maar in 1990 werd de oranjerie terug gebouwd.

In de jaren ‘70 onderging het kasteel een grondige restauratie toen het in handen kwam van de Stichting Restauratie Vrienden der Geldersche Kastelen. Het Park waarin het kasteel gelegen is bestaat al verschillende eeuwen en werd in de loop der jaren soms opnieuw heringericht.  en werden ook de waterlopen in het park hersteld. In 2003 werd de boomgaard opnieuw aangelegd. De restauratie van het interieur van de theekoepel vormde het sluitstuk van dit herstelprogramma.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel en Park Rosendael in Rozendaal'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden