U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Almkerk » Kasteel Dussen Almkerk
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Dussen Almkerk

Het Kasteel van Dussen heeft net zoals vele andere kastelen in Nederland een rijke geschiedenis die de bezoekers zal boeien tot de laatste minuut bij het bezoeken van dit kasteel. Mensen die het kasteel bezoeken zullen direct opmerken dat het kasteel vrij bescheiden gebouwd is in verhouding tot de andere kastelen uit de middeleeuwen, wat daarom niet wil zeggen het het kasteel een bezoekje brengen niet de moeite waard zou zijn.

Bij het binnentreden van het Kasteel van Dussen stapt u binnen in vertrekken die beschikken over een charmevolle inrichting, verder is de binnenplaats van het kasteel één van de mooiste plekjes van het kasteel. Vroeger moet deze plaats zelfs nog mooier geweest zijn hebben bij het vieren van een feestelijk event was het bijvoorbeeld de gewoonte om de binnenplaats dan uitgebreid te gaan versieren.

Verder is de binnenplaats volledig omgeven door een uitzonderlijke zuilengalerij die nog dateert uit zeventiende eeuw. Momenteel is het kasteel van Dussen in handen van de Stichting Vrienden Kasteel Dussen die er op toeziet dat het kasteel zo goed mogelijk bewaard blijft, sinds 1990 werd het kasteel een cultuur erfgoed in Nederland.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Dussen Almkerk'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden