U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Voorschoten » Kasteel Duivenvoorde Voorschoten
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Duivenvoorde Voorschoten

Duivenvoorde klinkt misschien voor u niet direct als een naam voor een kasteel, maar eigenlijk moet er daar niet ver voor gezocht worden. Men denkt dat Kasteel Duivenvoorde zijn naam kreeg door zijn ligging in de buurt van 2 rivieren, de Voor en de Duve, voeg deze twee namen van rivieren samen en men kwam tot Duivenvoorden. Voor 1250 stond er nog geen kasteel maar wel een verdedigingstoren, pas toen werd er een woongedeelte aan de toren gebouwd.

Het was maar pas in 1631 dat de opdracht werd gegeven om een kasteel te bouwen. Kasteel Duivenvoorde ziet er tegenwoordig nog bijna exact hetzelfde uit zoals in 1631, het kasteel werd nooit verkocht maar kwam vererving steeds bij dezelfde familie in handen. Dit komt niet zo vaak voor, in 1960 kwam het kasteel dan uiteindelijk toch in andere handen en deze maal niet via overerving maar werd het erfgoed gekocht door een stichting.  Nadat deze stichting het kasteel Duivenvoorde had gekocht werd het volledig gerestaureerd zodat het kon opengesteld worden voor het grote publiek.

Naast de vele archiefstukken, boeken en foto’s heeft het kasteel twee tuien die cultuurtuinen zijn geworden door de vele verschillende invloeden van mensen die hun ideeën hebben achtergelaten.

1 reactie op “Kasteel Duivenvoorde Voorschoten”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

ria valk zei:

asociale kasteelbeheerder, een volledig op geldbeluste organisatie! dit ervaren volgens horen best veel mensen die er zijn geweest ook.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Duivenvoorde Voorschoten'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden