U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Doorwerth » Kasteel Doorwerth
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een prachtig gebouw dat aan de Rijn ligt, daarom is het dan ook de place to be voor wandelaars en fietsers. Het kasteel is gelegen te midden van grote weilanden, bossen en akkers, dit geeft aan de bezoekers van het kasteel dan ook de garantie op een mooi uitzicht. Kasteel Doorwerth is omgeven door een heuse stuwwal, die vroeger werd aangelegd ter verdediging van het kasteel, toen het nog werd aangevallen door de vijanden van de vroegere kasteelheren.

Aan de voorkant van het kasteel bevindt er zich een gezellig café, het Kasteelcafé De Zalmen waar er lekkers te eten valt en heel wat frisse drankjes geserveerd worden voor mensen die even op adem willen komen na het bezoeken kasteel Doorwerth of na een wandel- of fietstocht in de buurt van het kasteel.

De ridderzaal is toch wel de must see voor iedereen die overweegt om het kasteel te bezoeken, bij het binnenkomen van dit vertrek van het kasteel waant u zich heel even vele eeuwen terug in de geschiedenis. De keuken en de gevangenis zijn eveneens zo goed mogelijk in hun oorspronkelijke staat behouden gebleven door de stichting die verantwoordelijk is voor Kasteel Doorwerth.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Doorwerth'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden