U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Cochem » Kasteel Cochem
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Cochem

De burcht van Cochem ligt op het hoogste punt in de stad en biedt daardoor een heel mooi uitzicht over het stadje zelf en de wijde omgeving als het goed weer is. Rond het ontstaan van de burcht is er wat onduidelijkheid, een aantal geschriften schrijven tegenstrijdige informatie over de oprichting van de nederzetting.

De heuvel waarop de burcht van Cochem is gebouwd werd strategisch gekozen, omdat hij meer dan 100 meter boven de stad uitkijkt, wat vroeger een groot voordeel was tegenover de vijand die de stad wou binnenvallen en deze verwoesten of overnemen. Nadat archeologen onderzoek deden rond het ontstaan van de nederzetting, wees dit onderzoek uit dat rond 1100 de stad opgericht werd en toen gebruikt werd als tolburcht.

Toen vroeger de mensen de stad binnen kwamen moesten ze tol betalen om door te mogen in het centrum van Cochem. De stad werd honderden jaren na het bouwen verwoest door de Fransen in 1689, maar werd daarna volledig opnieuw herbouwd in een andere bouwstijl. De neogotische stijl is een echte must om te zien bij het bezoeken van dit gezellige stadje.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Cochem'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Cochem » Meer bezienswaardigheden in Cochem » Alles over Cochem