U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Carcassonne » Kasteel Carcassonne
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Carcassonne

Veel mensen zullen Carcassonne kennen van het gelijknamig spel, maar ook in het echt is Carcassonne een stad die op de rechter kant van de rivier de Aude ligt. In het centrum van Carcassonne ligt het kasteel, deze wordt de Cité genoemd doordat deze versterkt is. Binnen de Cité van de stad staan er indrukwekkende gebouwen die allemaal een rijk gevulde historie kennen.
Toen de Cité van Carcassonne werd gebouwd, moeten de mensen van toen heel erg onder de indruk geweest zijn, want het was de grootste vestiging op Europees grondgebied. Het kasteel kon zichzelf en de stad verdedigen vanuit de 16 torens die deel uitmaken van de buitenmuur, en was extra beschermd tegen vijandelijke aanvallen doordat de binnenmuur ook nog eens over 24 torens beschikte.
Het kasteel van Carcassonne ziet er sprookjesachtig uit en heeft op bepaalde vlakken een aantal gelijkenissen met de sprookjeskastelen die in de Disneyland parken staan. Men zegt dan ook dat Disney op het idee kwam door het kasteel van Carcassonne te zien. Toen het kasteel gerestaureerd werd, beschikte het over een dak dat bestond uit baksteen, tegenwoordig beschikt het over een dak met leien.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Carcassonne'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden