U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Blois » Kasteel Blois
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Blois

Dit kasteel heeft een hele woelige geschiedenis achter de rug, toen het kasteel van Blois in het bezit was van Karel de Kale was het bijna verwoest nadat het werd aangevallen door de Vikingen. Later werd de burcht opnieuw gebouwd en werd er op toegezien dat ondermeer de versterking van het kasteel beter was.

Het heropgebouwde kasteel van Blois kreeg een meer strategische locatie, de bouw ervan gebeurde meer in het centrum van de regio, dit gebeurde op vraag van edellieden die eigenaar waren van het kasteel. In de loop der eeuwen kreeg de vestiging verschillende eigenaren die het kasteel lieten aanpassen. Ergens in de 13de eeuw werd het kasteel volledig veranderd door de Bourgondische familie Châtillon. Toen het bezocht werd door de kroniekschrijver Jean Froissart maakte hij duidelijk in zijn geschriften dat hij het één van de mooiste kastelen vond in Frankrijk

Toen de Franse Revolutie aanbrak woonde er een hele tijd niemand in het kasteel en werd het bijna helemaal leeggeplunderd. Later in dezelfde eeuw had men niet direct de financiële middelen om het kasteel te herstellen en daarom besloot men het kasteel van Blois te schenken aan het leger.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Blois'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden