U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Bentheim » Kasteel Bentheim
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kasteel Bentheim

De geschiedenis van kasteel Bentheim in Duitsland is vrij mysterieus en tot op de dag van vandaag wordt er door historici nog altijd gespeculeerd over het ontstaan van het kasteel. In historische documenten is er voor het jaar 1020 bijna helemaal niets terug te vinden over het kasteel, pas in 1020 wordt er over het kasteel geschreven dat de toenmalige eigenaar van het kasteel een zekere graaf Otto Von Northeim was.

Graaf Otto von Northeim kreeg in leen het hertogdom Beieren, hij maakte van kasteel Bentheim zijn thuis zodat hij van op een centrale locatie het hertogdom kon besturen. Maar de graaf wou meer macht en bedacht samen met andere graven een plan om de macht over te nemen van keizerin Agnes. Hij was dan ook één van de meest gevreesde vijanden van de keizerin en haar zoon de toekomstige keizer.

Als u het kasteel Bentheim bezoekt zal u merken wanneer u het kasteel binnenstapt dat u door 2 poorten moet gaan. Verder valt direct de andere bouwstijl op van de beide poorten, de ene poort werd opgetrokken in de loop van de 13de eeuw, 300 jaar later werd er nog een tweede poort bijgebouwd.

1 reactie op “Kasteel Bentheim”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Nathan zei:

Mooi kasteel! Onlangs bezocht, is echt de moeite!

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kasteel Bentheim'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden