U bent hier: Bezienswaardigheden » India » Deshnok » Karni Mata rattentempel Deshnok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Karni Mata rattentempel Deshnok

De tempel is één van de befaamdste in Rajasthan. Op 35 km afstand van het stadje Bikaner. Hij is gebouwd uit steen en marmer en heeft aan de voorkant een sierlijke voorgevel van marmer met deuren uit zilver. 20 000 ratten vertoeven er. Hier en daar tref je zelfs albinoratten aan; zij brengen je het meeste geluk. De Indiërs beschouwen ze als heilige dieren.

U hoeft helemaal niet bevreesd te zijn, ze doen mensen geen vlieg kwaad als ze over hun voeten klauteren.

De naam Karni Mata komt van een mysterieuze vrouw die beschikte over bovennatuurlijke krachten. De hindoes zien haar als incarnatie van de oorlogsgodin Durga. Vele families die in Deshnok wonen, komen de ratten vaak verwennen, want ze denken af te stammen van Durga en in een volgend leven terug te keren als ratten.

Waarom vereren deze mensen ratten? Eén legende beschrijft een dag dat een gestorven jongen bij Karni Mata werd gebracht met als doel hem weer tot leven te wekken. De zielen van overledenen zouden voortaan in het lijf van een rat kruipen en later reïncarneren in Charans (een kaste die woonachtig is in Rajasthan).

1 reactie op “Karni Mata rattentempel Deshnok”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Bart zei:

Hele belevenis om eens te doen. Vooral de “tunnel” ingaan die half donker is en waar de ratten over je blote voeten lopen is een uitdaging. Hoewel men zegt dat er eigenlijk maar 1 witte rat kan zijn, zagen wij er toch op een bepaald moment 3 lopen. Als je in de buurt bent moet je zeker eens binnenspringen hier.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Karni Mata rattentempel Deshnok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden