U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Bern » Käfigturm Bern
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Käfigturm Bern

De Käfigturm is een Middeleeuwse toren en tevens één van de oudste gebouwen in de Zwitserse stad Bern. De toren is deel van het UNESCO werelderfgoed en werd gebouwd in het jaar 1256.

Oorspronkelijk werd de Käfigturm gebruikt als portierswoonst. De toren werd vernietigd in het jaar 1640 en daarna weer opgebouwd. In 1405 had een brand de hele stad Bern in as gelegd. De gevangenis van de stad werd toen verplaatst van de Zytgloggetoren naar de Käfigturm.

In 1643 werd een torenklok geplaatst in de Käfigturm. Door de oorlog dat in die tijd, was metaal heel schaars om een klok te maken. De gemeenteraad van Bern heeft toen beslist om een bel te kopen dichtbij Vesoul en die te verschepen als oorlogsbuit naar Freiburg. Tot het einde van de 17e eeuw werd de bel nog geluid met de hand. In het jaar 1691-1692 werd een mechanisme geïnstalleerd om de bel automatisch te luiden.

Vandaag de dag wordt de toren gebruikt als zetel van de Confederatie. Er worden geregeld evenementen georganiseerd die min of meer te maken hebben met politiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Käfigturm Bern'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bern » Meer bezienswaardigheden in Bern » Alles over Bern