U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Kaap Sounion Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kaap Sounion Athene

Kaap Sounion ligt iets verder uit de buurt van Athene, maar loont zeker de moeite om te bezoeken terwijl u verblijft in Griekenland. Als u dit stukje van Griekenland graag wilt bezoeken, trekt u hier best minstens een dag voor uit. Indien u de omgeving van Kaap Sounion nog meer wilt verkennen dan u misschien overwegen om in een plaatselijk hotel een overnachting te boeken.

U kan op voorhand of in Athene tijdens uw verblijf zelf een huurauto boeken, waarmee u dan naar Kaap Sounion kunt rijden. Dit plaatsje wordt al sinds de Klassieke Oudheid aan de stad Athene gelinkt, in de oudheid al hebben de Atheners er een aantal tempels gebouwd. Eén van de tempels werd gebouwd ter ere van Poseidon, zoals u wel weet is dit de god van de zee. Dit verklaart natuurlijk ook de ligging van de tempel, de Atheners kozen voor Sounion omdat het dichtbij de zee gelegen is.

Onderweg naar Kaap Sounion zal u gegarandeerd onder de indruk zijn van de mooie uitzichten die u zult te zien krijgen. Eens u bent aangekomen moet u beslist de Poseidon tempel bezoeken, deze is gebouwd op een steile rots van maar liefst 70 meter hoog.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kaap Sounion Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene