U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Jüdisches Museum Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Jüdisches Museum Berlijn

Het Jüdische Museum ligt in Berlijn, het museum werd opgericht om de Jodenvervolging te herdenken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de Joden vervolgd door de nazi’s, dit gebeurde in opdracht van Hitler. Toen ze een groot deel van Europa hadden bezet, gaf Hitler de opdracht alle Joden te arresteren en gevangen te nemen om ze vervolgens te vervolgen in de concentratiekampen.

Het Joodse Museum wil dienst doen als aandenken voor de Joden, men wil u als bezoeker even laten stilstaan bij deze vreselijke gebeurtenis. Voordat u het museum binnenstapt wordt al duidelijk waarom dit het Joodse Museum is, bij de ingang van het museum is er aan de voorkant een gebroken davidster te zien. De architect, Daniel Libeskind, had de bedoeling om een gebroken davidster te tonen aan de mensen die het museum bezoeken.

Niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de Joden vervolgd, ook in de middeleeuwen werden de Joden terechtgesteld. In het Joodse Museum in Berlijn wil men aantonen dat deze afschuwelijke feiten zich nooit opnieuw mogen herhalen. Als bezoeker leest en ziet u getuigenissen van overlevenden, welke horror ze moesten doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Jüdisches Museum Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn